Ajankohtaista

22.09.2021

Työttömyysturvan väliaikaiset lakimuutokset saavat jatkoa 30.11.2021 asti

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen työttömyysturvan väliaikaisten muutosten jatkamisesta. Lakimuutoksen myötä työttömyysturvan suojaosa on 500 euroa kuukaudessa ja liikkuvuusavustuksen työmatkaedellytys kaksi tuntia päivässä marraskuun loppuun asti.  

Suojaosa 500 euroa kuukaudessa

Lakimuutoksen myötä suojaosa on 500 euroa kuukaudessa silloin, kun ansiopäivärahan hakujakso alkaa viimeistään 30.11.2021. Neljän viikon hakujaksolla suojaosan suuruus on 465 euroa. 1.12.2021 ja sen jälkeen alkavien hakujaksojen kohdalla suojaosa on 300 euroa kuukaudessa. Neljän viikon hakujaksolla suojaosan suuruus on 279 euroa. Suojaosalla tarkoitetaan työtulon määrää, jonka voit ansaita ilman, että se vaikuttaa ansiopäivärahasi määrään.  

Liikkuvuusavustusta 2 tunnin työmatkan perusteella

Liikkuvuusavustusta voi saada silloin, kun ottaa työttömänä vastaan työn, joka sijaitsee kaukana nykyisestä asuinpaikasta. Lakimuutoksen myötä liikkuvuusavustusta voi saada kokoaikatyöhön yli kahden tunnin edestakaisen työmatkan perusteella silloin, kun työsuhde alkaa viimeistään 30.11.2021. Työmatkaedellytys kokoaikatyöhön on normaalisti kolme tuntia. Jos työsuhde alkaa 1.12.2021 tai sen jälkeen, työmatkaedellytys on jälleen kolme tuntia. Osa-aikatyöhon myönnettävän liikkuvuusavustuksen työmatkaedellytys on kaksi tuntia kuten aiemminkin. Löydät lisätietoa liikkuvuusavustuksesta verkkosivuiltamme: Kuka voi saada liikkuvuusavustusta

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa työttömyysturvasta ja Aarian palveluista.