Vuosiloma lomautuksen aikana

Työnantaja maksaa sinulle vuosiloma-ajan palkkaa, jos pidät vuosilomaa lomautuksen aikana. Jos vuosiloma-ajan palkkasi perustuu kokoaikatyöhön, et voi saada lomapäiviltä ansiopäivärahaa. Vaikka ansiopäivärahaa ei voida maksaa kokoaikatyön vuosiloman ajalta, voit kuitenkin täyttää ansiopäivärahahakemuksen tavallisessa hakurytmissä ja pitää työhaun voimassa TE-toimistossa. Muista ilmoittaa vuosilomasta hakemuksellasi päiväkohtaisissa sarakkeissa. Jos vuosiloma-ajan palkkasi perustuu osa-aikatyön palkkaan, sinulla voi olla oikeus soviteltuun ansiopäivärahaan vuosiloman ajalta. Voit siis täyttää hakemuksen tavalliseen tapaan. Ilmoitathan kuitenkin vuosilomasta ansiopäivärahahakemuksen päiväkohtaisissa sarakkeissa tai hakemuksen lisätiedoissa. Työnantaja saattaa maksaa sinulle lomakorvauksia lomautuksen aikana. Toimitathan tällöin hakemuksen liitteenä palkkalaskelman lomakorvauksista.
  • Jos olet lomautettuna kokoaikatyöstä, lomautuksen aikana maksettu lomakorvaus tulkitaan työttömyysturvassa palkalliseksi vuosilomaksi. Ansiopäivärahaa ei voida maksaa palkallisen vuosiloman ajalta.
  • Jos olet lomautettuna osa-aikatyöstä ja sinulle maksetaan lomautuksen aikana lomakorvausta, se sovitellaan ansiopäivärahasi maksussa.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

  • Jäsenmaksu vain 6,5 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!