Sovitellun ansiopäivärahan hakeminen

Sovitellun ansiopäivärahan hakujakso riippuu palkkasi maksurytmistä. Jos saat palkkaa kuukausittain tai kahdesti kuukaudessa, hae soviteltua ansiopäivärahaa kuukausittain. Jos palkkasi maksetaan kahden viikon välein, hae soviteltua ansiopäivärahaa neljän kalenteriviikon jaksoissa. Tarkista ansiopäivärahan hakemisen yleiset ohjeet kohdasta Ansiopäivärahan hakeminen. Kyseiseltä sivulta löydät myös listan ensihakemukseen tarvittavista liitteistä. Kun haet jatkohakemuksella soviteltua ansiopäivärahaa, toimi näin:
  1. Merkitse hakemukseen työpäivät ja työtunnit niiden päivien kohdalle, jolloin olet ollut työssä. Myös vuosilomapäivät ja palkalliset sairauslomapäivät katsotaan työpäiviksi.
  2. Liitä hakemukseen työsopimus, jos et ole vielä toimittanut sitä meille. Jos kirjallista työsopimusta ei ole tehty, liitä hakemukseen selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista.
  3. Saamme osa-aikaisen työsuhteesi palkkatiedot tulorekisteristä, mutta aina tiedot eivät ole riittävät. Pyydämme tarvittaessa palkkatietoihin tarkennuksia sinulta tai työnantajaltasi. Käsittelyn sujuvoittamiseksi voit halutessasi toimittaa meille palkkalaskelman hakemuksesi liitteenä.
  4. Noudata hakemuksen täyttöohjeita ja ilmoita meille kaikista muutoksista, jotka voivat vaikuttaa ansiopäivärahaasi.
Voit tehdä hakemuksen eAsioinnissa tai lähettää sen meille postitse. Huomaathan, että ansiopäivärahaa tulee hakea 3 kuukauden kuluessa hakemuksen ensimmäisestä päivästä lukien, jotta hakemus ei myöhästyisi.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

  • Jäsenmaksu vain 6,5 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!