Kuka voi saada liikkuvuusavustusta?

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on kannustaa vastaanottamaan työtä myös kauempaa kotoa. Voit hakea meiltä liikkuvuusavustusta korvaamaan työmatka- tai muuttokustannuksia, kun aloitat työn tai työhön liittyvän koulutuksen. Liikkuvuusavustusta maksetaan aina jälkikäteen. Ensimmäinen maksu voi olla kahdelta viikolta ja se maksetaan aikaisintaan noin kolmen viikon kuluttua työsuhteen alkamisesta. Seuraavat liikkuvuusavustuksen maksujaksot maksetaan jälkikäteen kalenterikuukauteen tai neljään kalenteriviikkoon tasatuissa jaksoissa. Sinulla voi olla oikeus liikkuvuusavustukseen, jos:
  • sinulla on oikeus työttömyysetuuteen juuri ennen työn aloittamista (kuitenkin myös TE-toimiston asettaman karenssin, työssäolovelvoitteen tai omavastuuajan aikana).
  • edestakainen työmatkasi kesto on yli 3 tuntia päivässä kokoaikaisessa työssä ja yli 2 tuntia osa-aikaisessa työssä.
  • uusi työsuhteesi kestää vähintään kaksi kuukautta.
  • osallistut koulutukseen, joka liittyy yli kaksi kuukautta kestävään työsuhteeseen. Edestakaisen matkan kesto tulee olla kokoaikatyössä yli 3 tuntia. Osa-aikaisissa työsuhteissa edestakaisen matkan keston on oltava yli 2 tuntia.
Koronapandemian seurauksena tehdyn lakimuutoksen myötä voit saada liikkuvuusavustusta, jos edestakainen työmatkasi kesto kokoaikatyöhön on yli 2 tuntia päivässä ja työsuhteesi alkaa viimeistään 30.6.2021. Jos kokoaikainen työsuhteesi alkaa 1.7.2021 tai sen jälkeen, työmatkaedellytys on jälleen 3 tuntia päivässä. Jos olet aloittamassa uuden työsuhteen tai työsuhteeseen liittyvän koulutuksen, etkä ole varma oikeudestasi liikkuvuusavustukseen, otathan meihin yhteyttä.  

Liikkuvuusavustus ja soviteltu päiväraha

Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa myös osa-aikatyön perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että voit saada samaan aikaan soviteltua ansiopäivärahaa ja liikkuvuusavustusta. Osa-aikatyön perustella myönnettyä liikkuvuusavustusta maksetaan kuitenkin vain todellisilta työpäiviltä. Saamasi työtulo vaikuttaa ansiopäivärahan määrään, mutta ei liikkuvuusavustuksen määrään. Esimerkki: Otat vastaan vakituisen osa-aikatyön. Yhteenlaskettu työmatka työhön on yli kaksi tuntia päivässä. Työskentelet kolmena päivänä viikossa yhteensä 24 tuntia. Maksamme sinulle liikkuvuusavustuksen täytenä, mutta vain kolmelta päivältä viikossa. Tämän lisäksi voit saada soviteltua päivärahaa, jossa on huomioitu osa-aikatyön palkan vaikutus.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.
  • Jäsenmaksu vain 7 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!
Aaria