Tietoa yrittäjälle

Päätoiminen yrittäjä ei voi liittyä Työttömyyskassa Aarian jäseneksi. Jos olet yrittäjä, voit vakuuttaa itsesi työttömyyden varalta Yrittäjäkassassa. Kohdasta Yritystoiminta löydät lisätietoa muun muassa siitä, kuka määritellään työttömyysturvalaissa yrittäjäksi. Sivutoiminen yritystoiminta ei vaikuta työttömyyskassan jäseneksi liittymiseen tai jäsenyyden säilyttämiseen. Sinut voidaan katsoa sivutoimitoimiseksi yrittäjäksi esimerkiksi silloin, kun harjoitat yritystoimintaa kokoaikatyön ohessa. Myös yrittäjän perheenjäsen, joka ei itse omista yrityksestä mitään, voi liittyä Työttömyyskassa Aarian jäseneksi.  

Jos aloitat päätoimisen yritystoiminnan

Kun aloitat yritystoiminnan, voit hakea Yrittäjäkassan jäsenyyttä. Edellisessä kassassa kerryttämäsi jäsenyysehto siirtyy mukanasi uuteen työttömyyskassaan, jos jäsenyyksien välissä ei ole yli kuukauden katkosta. Jos olet Työttömyyskassa Aarian jäsen ja aloitat päätoimisen yritystoiminnan, voit halutessasi säilyttää jäsenyytesi meillä 18 kuukauden ajan. Näiden 18 kuukauden ajan voit saada ansiopäivärahaa yritystoiminnan alkamista edeltävien palkkatulojen perusteella. Jos yritystoimintasi päättyy tänä aikana, säilytät työssäoloehdon, jonka olet kerryttänyt ennen yritystoiminnan aloittamista. Jos yritystoimintasi kestää yli 18 kuukautta, menetät aiemmin kertyneen palkansaajan työssäoloehdon ja jäsenyytesi Työttömyyskassa Aariassa päättyy. Yritystoimintasi kerryttää työssäoloehtoasi vain, jos olet Yrittäjäkassan jäsen.  

Palkansaajan jälkisuoja

Palkansaajakassasta Yrittäjäkassaan siirtyvillä uusilla yrittäjillä voi olla katkeamaton päivärahaoikeus jälkisuojan perusteella, jos yritystoiminta on jatkunut enintään 18 kuukautta. Tämä tarkoittaa, että ansiopäivärahaa voi saada yrittäjyyttä edeltäneen palkkatulon perusteella, jos yritystoiminta päättyy jälkisuojan aikana. Yrittäjäkassa voi maksaa sinulle palkansaajan jälkisuojapäivärahaa, jos
  • et vielä ole täyttänyt yrittäjän työssäoloehtoa Yrittäjäkassassa,
  • olet toiminut yrittäjänä alle 18 kuukautta,
  • palkansaajan työssäoloehtosi on voimassa ja
  • olet liittynyt Yrittäjäkassaan kuukauden sisällä palkansaajakassasta eroamisesta.
Lisätietoa yrittäjän työttömyysturvasta ja jäsenyydestä saat Yrittäjäkassan asiakaspalvelusta ja verkkosivuilta.      

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

  • Jäsenmaksu vain 6,5 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!