Ajankohtaista

03.12.2021

Vuositulorajasta ja vuoden 2022 verokortista

Jos olet ollut jäsenemme kuluneen vuoden alusta alkaen, saamme 1.2.2022 voimaan tulevat palkkaverokorttisi tiedot automaattisesti Verohallinnolta. Tällöin sinun ei tarvitse lähettää meille verokorttiasi. Kun käytämme palkkaverokortin tietoja, ennakonpidätys etuudesta on kuitenkin aina vähintään 25 %, ellet ole toimittanut kassalle muutosverokorttia etuutta varten. Vaikka vuoden 2021 verokortti on voimassa vain 31.12.2021 asti, käytämme sitä vielä tammikuussa 2022. Jos vuosituloraja ylittyy joulukuussa, käytämme lisäprosenttia vain joulukuun puolella maksettavissa etuuksissa. Tammikuussa tuloraja nollaantuu ja toimitamme ennakonpidätyksen tammikuussa maksettavasta etuudesta jälleen vuoden 2021 perusprosentin mukaan. Voit halutessasi tilata Verohallinnolta muutosverokortin, joka on määrätty etuutta varten. Kun saamme tällaisen muutosverokortin, toimitamme ennakonpidätyksen siihen merkityllä prosentilla.

Miten saan muutosverokortin?

Voit tilata muutosverokortin verotoimistosta tai Verohallinnon OmaVero-palvelusta. Jos pyydät, että uusi verokortti toimitetaan suoraan työttömyyskassaan, tiedot päivittyvät järjestelmäämme automaattisesti 1–2 arkipäivän kuluessa. Käytämme muutosverokortin tietoja siitä päivästä alkaen, kun tiedot saapuvat meille. OmaVero-palvelussa ei voi erikseen valita muutosverokorttia etuutta varten. Palvelu tekee sinulle etuusverokortin, kun ilmoitat verokorttia tilatessasi, kuinka paljon saat ansiopäivärahaa. Löydät ansiopäivärahasi määrän työttömyyskassan antamasta päätöksestä tai maksuilmoituksesta. Jos et vielä ole saanut päätöstä, voit arvioida tulevan etuuden määrää verkkosivuiltamme löytyvän päivärahalaskurin avulla.  

Muista tarkistaa verokorttisi vuosituloraja

Muistathan tarkistaa verokorttisi vuositulorajan. Käytämme etuuden maksamisen yhteydessä verotiedoissasi olevaa lisäprosenttia, mikäli verokortissasi oleva vuosituloraja ylittyy. Huomioithan, että Verohallinto on määritellyt etuuden tulorajaksi noin 60 % arvioidusta vuosipalkastasi. Näin ollen käyttämämme vuosituloraja on pienempi kuin palkkaverokortissasi.  

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa työttömyysturvasta ja Aarian palveluista.