Ajankohtaista

27.05.2024

Jäätkö työttömäksi koulunkäynninohjaajan työstä koulun kesäloman vuoksi?

Työskenteletkö koulunkäynninohjaajana tai koulunkäyntiavustajana, ja olet työtön koulun kesäloman ajan? Voit saada koulun lomajaksojen ajalta ansiopäivärahaa, jos
  • sinut lomautetaan tai
  • työsopimuksessasi on maininta siitä, että palkanmaksu ja työnteko keskeytyvät koulun lomakausien ajaksi tai
  • työsuhteesi päättyy määräaikaisena.
Huomaathan, että sinun täytyy ilmoittautua TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi, jotta voit saada ansiopäivärahaa. Ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä.  

Onko työsi osa-aikainen?

Jos työskentelet osa-aikaisesti ja olet työnhakijana TE-toimistossa, voit hakea työttömyyskassalta soviteltua ansiopäivärahaa työsi ohella. Mikäli olet hakenut soviteltua päivärahaa työsi ohella jo ennen koulun kesälomaa, voit jatkaa hakemusten lähettämistä samassa hakurytmissä kuin aikaisemmin. Jos et ole hakenut soviteltua päivärahaa osa-aikatyösi ohella, vaan haet ansiopäivärahaa vain koulun lomakaudelta, muistathan ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi. Voit ilmoittautua työnhakijaksi ja täyttää ansiopäivärahahakemuksen jo 1.6.2024 alkaen, vaikka työntekosi keskeytyisikin vasta myöhemmin kesäkuussa. Täytä ansiopäivärahahakemukset kokonaisen kalenterikuukauden jaksoissa, esimerkiksi ajalta 1.–30.6.2024. Huomaathan, että maksamme ansiopäivärahasi soviteltuna, jos saat palkkaa osa-aikatyöstä sovittelujakson aikana. Muista siis ilmoittaa hakemuksessasi, jos saat palkkaa. Esimerkki: Työskentelet osa-aikaisesti koulunkäynninohjaajana. Haet ansiopäivärahaa ajalta 1.–30.6.2024. Työnantajasi maksaa sinulle lomarahan 15.6.2024. Maksamme ansiopäivärahasi kesäkuulta soviteltuna, koska olet saanut osa-aikatyöstä ansaittua lomarahaa kesäkuussa.  

Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan?

Jos sinut lomautetaan kesän ajaksi, liitä ansiopäivärahahakemukseesi lomautusilmoitus. Jos sinua ei ole lomautettu, vaan työsopimuksessasi on sovittu työnteon ja palkanmaksun keskeyttämisestä koulun lomien ajaksi, liitä hakemukseesi työsopimus. Liitteitä ei tarvitse toimittaa uudestaan, jos olet jo toimittanut ne meille aikaisemmin. Löydät tarkemmat ohjeet ansiopäivärahan hakemisesta ja listan muista mahdollisista liitteistä kohdasta Ansiopäivärahan hakeminen.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa työttömyysturvasta ja Aarian palveluista.