Ajankohtaista

07.02.2023

Muutosturvarahan hakija – ilmoittaudu TE-toimistoon ajoissa

1.1.2023 alkaen on otettu käyttöön uusi muutosturvamalli 55 vuotta täyttäneille. Voit saada muutosturvarahaa, jos kuulut muutosturvamallin piiriin. Muutosturvaraha vastaa yhden kuukauden palkkaasi. Työttömyyskassojen jäsenet hakevat muutosturvarahaa omasta työttömyyskassastaan ja muut hakevat sitä Kelasta. Voimme maksaa sinulle muutosturvarahaa, jos olet jäsenemme irtisanomispäivänä, vaikka jäsenyytesi kesto ei riittäisikään ansiopäivärahan saamiseen.  

Ilmoittaudu TE-toimistoon 60 päivän kuluessa irtisanomisesta

Ennen muutosturvarahan hakemista sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon. Ilmoittaudu työnhakijaksi 60 päivän kuluessa irtisanomisesta. Irtisanomispäivällä tarkoitetaan päivää, jona irtisanomisilmoitus on annettu. TE-toimisto tutkii, kuulutko muutosturvan piiriin, ja antaa siitä työttömyyskassalle lausunnon.  

Miten haen muutosturvarahaa Aariasta?

Hae muutosturvarahaa työttömyyskassasta kirjallisesti erillisellä hakemuksella. Voit toimittaa hakemuksen meille, kun olet saanut irtisanomisilmoituksen. Sinun ei siis tarvitse odottaa, että työsuhteesi päättyy. Voit tehdä hakemuksen sähköisesti eAsioinnissamme tai lähettää täytetyn paperihakemuksen liitteineen postitse. Hakemuslomakkeen löydät kohdasta Lomakkeet. Saat päätöksen muutosturvarahastasi, kun olemme käsitelleet hakemuksesi. Haethan muutosturvarahaa viimeistään 3 kuukauden kuluessa työsuhteesi päättymisestä, jotta hakemuksesi ei myöhästy.  

Lisätietoa

Saat lisätietoa muutosturvarahan hakemisesta kohdasta Muutosturvarahan hakeminen. Voit lukea lisää muutosturvarahan saamisen ehdoista kohdasta Kuka voi saada muutosturvarahaa?

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa työttömyysturvasta ja Aarian palveluista.