Ajankohtaista

28.09.2022

eAsioinnissa uusia ominaisuuksia

eAsioinnin uuden ominaisuuden myötä voit jatkossa tallentaa hakemuksesi keskeneräisenä. Lisäksi saat hakemuksen täyttämisen yhteydessä nähtäväksesi palkka- ja työsuhdetietoja tulorekisteristä, ja voit itse täydentää mahdollisia puutteellisia tietoja.  

Keskeneräinen hakemus

eAsioinnissa on uusi toiminto, jolla voit tallentaa keskeneräisen hakemuksen ja palata myöhemmin täyttämään sen loppuun. Hakemuksen saapumispäiväksi katsotaan päivä, jolloin olet täyttänyt hakemuksen loppuun asti ja lähettänyt sen. Kun tutkimme, onko hakemuksesi saapunut meille ajoissa, otamme huomioon keskeneräisen hakemuksen tallennuspäivän. Katsomme, että hakemuksesi on tullut vireille päivänä, jolloin hakemuksen täyttäminen on jäänyt kesken.  

Tulorekisterin tietoja hakemukseen

Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää tietoja saamistasi palkoista ja etuuksista. Työttömyyskassoilla on oikeus hakea tulorekisteristä jäsentensä tulotietoja etuuspäätösten tekemiseksi. eAsioinnin uuden ominaisuuden myötä järjestelmä tuo tulorekisteristä työsuhde- ja palkkatietoja nähtäväksesi, kun täytät hakemusta. Voit itse täydentää mahdollisia puutteellisia tietoja, mikä vähentää lisäselvityspyyntöjen tarvetta hakemusten käsittelyssä. Puutteellisten palkkatietojen täydentäminen ei kuitenkaan ole pakollista. Järjestelmä vaatii edelleen joidenkin työsuhteeseen liittyvien tietojen täyttämistä, ennen kuin hakemuksen voi lähettää. Saat eAsiointiin nähtäville kaikki palkkatietosi, joiden maksupäivä on ansiopäivärahan hakujaksolla. Ensihakemuksen kohdalla tiedot näkyvät lisäksi kahdeksan edeltävän kuukauden ajalta. Jatkohakemuksissa palkkatiedot näytetään myös mahdollisilta hakemusten välisiltä ajanjaksoilta.  

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa työttömyysturvasta ja Aarian palveluista.