Tietosuoja

Työttömyyskassa Aaria myöntää jäsenilleen työttömyysturvalain mukaisesti ansiopäivärahaa ja liikkuvuusavustusta sekä vuorotteluvapaalain mukaisesti vuorottelukorvausta. Näiden tehtävien hoitamiseksi työttömyyskassa ylläpitää ja käsittelee jäsentensä henkilötietoja.  

Mistä keräämme tietoja?

Keräämme henkilötietoja ensisijaisesti sinulta itseltäsi: kun haet jäsenyyttä, kun olet jäsenemme, ja jos haet meiltä etuutta. Pyydämme tarvittaessa tietoja myös työnantajilta, toimeksiantajilta tai muilta työn teettäjiltä, työllistymistä edistävien palvelujen tuottajilta, viranomaisilta ja julkista tehtävää hoitavilta yhteisöiltä. Jos kuulut Työttömyyskassa Aariaan ammattiliiton kautta, saamme jäsenyyteesi ja esimerkiksi jäsenmaksujen maksamiseen liittyviä tietoja myös ammattiliitostasi. Keräämme tietoja myös sellaisista viranomaisrekistereistä, joihin meillä on laillinen käyttöoikeus etuuksien myöntämistä varten.  

Tietojesi suojaus

Jos haluat lähettää meille asiakirjoja sähköisesti, suosittelemme käyttämään eAsiointia, jonka kautta asiakirjat saapuvat  järjestelmäämme turvallisesti. Tavallisessa sähköpostissa tietosuoja ei ole riittävä henkilötietojen lähettämiseen. Jos käytössäsi ei ole salattua sähköpostia etkä voi käyttää eAsiointiamme, ilmoita siitä meille sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@aariakassa.fi. Lähetämme sinulle suojatun sähköpostiviestin, johon voit vastata turvallisesti. Kun siirrämme henkilötietoja yleisessä tietoverkossa esimerkiksi viranomaisille, käytämme siirroissa riittävän turvallista salaustekniikkaa. Henkilökuntaamme koskee lakiin perustuva vaitiolovelvollisuus. Lisäksi järjestämme kaikille työntekijöille tietosuojasta koulutusta, jossa henkilöstömme perehdytetään tietosuojaa koskeviin asioihin. Näin varmistamme, että henkilökuntamme noudattaa tietojen käsittelyssä yleisiä tietosuojasäännöksiä. Henkilötietojesi käyttö on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin. Vain niillä henkilöillä, joiden on työtehtäviensä suorittamiseksi perusteltua päästä käsiksi henkilötietoihisi, on mahdollisuus niitä käsitellä.  

Kenelle tietojasi luovutetaan?

Luovutamme tietojasi paitsi sinulle itsellesi, myös Verohallinnolle, ministeriöille, Finanssivalvonnalle, Eläketurvakeskukselle, Kansaneläkelaitokselle, Työttömyysvakuutusrahastolle ja muille viranomaisille, joilla on lain mukaan oikeus saada tietoja työttömyyskassoilta. Pyynnöstä tietoja luovutetaan myös esimerkiksi sosiaalitoimistoille, ulosottoviranomaisille, esitutkintaa suorittaville viranomaisille ja tuomioistuimille, oppilaitoksille, vakuutus- ja eläkelaitoksille ja työttömyysturva-asiamiehelle, joilla on lain mukaan oikeus saada tietoja työttömyyskassalta. Futunio Oy on  maksatusjärjestelmämme toimittaja ja näin ollen käsittelee myös jäsen- ja maksurekisterimme henkilötietoja. Olemme tehneet Futunio Oy:n kanssa sopimuksen, jossa on huomioitu EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset. Jos kuulut Työttömyyskassa Aariaan ammattiliiton kautta, luovutamme kassan jäsenmaksuseurantaa varten tietoja ammattiliitollesi. Jäsen ja maksurekisteristämme tietojasi ei luovuteta ulkopuolisille eikä niitä siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle kolmansiin maihin eikä kansainvälisille järjestöille. Tietojasi ei myöskään käytetä suoramarkkinointiin.  

Jäsen- ja maksurekisterimme

Työttömyyskassa Aarian jäsenten ja etuuksien saajien tiedot on tallennettu kassan jäsen- ja maksurekisteriin. Tarkemmin tämän rekisterin sisällöstä voit lukea rekisterin tietosuojaselosteesta. Jos olet jäsenemme, pääset halutessasi katsomaan ja tarkistamaan jäsenyystietojasi ja mahdollisia maksatustietojasi eAsioinnin kautta omilla pankkitunnuksillasi. Jos havaitset yhteystiedoissasi virheitä tai tilinumerosi on muuttunut, voit päivittää tiedot itse eAsioinnissa tai pyytää meitä tekemään korjaukset. Halutessasi voit myös tarkistaa kaikki rekisterissämme sinusta olevat henkilötiedot. Täytä tietopyyntölomake ja lähetä se työttömyyskassalle eAsioinnin kautta. Toimitamme tiedot sinulle suojattuna sähköpostitse. Työttömyyskassa Aarian tietopyyntölomake (pdf): Tietopyyntölomake  

Työttömyyskassa Aarian verkkosivut

Työttömyyskassoilla on tiedottamisvelvollisuus, jota hoidamme osin verkkosivujemme kautta. Verkkosivuillamme on käytössä evästeet, ja keräämme analytiikkatietoja verkkosivujemme kävijöistä voidaksemme parantaa sivujemme käytettävyyttä. Verkkosivujemme kautta kerätyt tiedot ovat:
  • IP-osoite
  • URL-reitti sivustolla
  • vierailun ajankohta
  • vierailun kesto
  • selaintyyppi ja -versio
  • laitetyyppi.
Tietoja ei yksilöidä. Niitä käytetään ainoastaan verkkosivujemme kehittämiseksi. Tähän tehtävään käytämme Google Analytics -työkalua.  

Työttömyyskassan Aarian somekanavat

Verkkosivujen lisäksi hoidamme tiedottamisvelvollisuuttamme myös somekanavissa (LinkedIn, Twitter, Instagram ja Facebook). Jos käyt näillä kanavilla palveluun kirjautuneena käyttäjänä, voi tietojasi välittyä palvelualustojen ylläpitäjien toimesta EU:n ulkopuolelle. Palvelualustojen ylläpitäjät käsittelevät tietoja tietosuojaperiaatteidensa mukaisesti ja ovat pääasiallisesti vastuussa tietosuojalainsäädännön noudattamisesta ja tietoturvallisuuden sekä rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisesta palvelussa. Voit hallinnoida palvelualustojen tietosuoja-asetuksiasi kyseisessä palvelussa. LinkedInin tietosuojaperiaatteet Twitterin tietosuojaperiaatteet Instagramin tietosuojaperiaatteet Facebookin tietosuojaperiaatteet Somekanavista Facebookissa ja Instagramissa meillä on käytössä kävijätiedot kanavien käytön seuraamista varten. Kävijöiden osalta saamiamme kävijätietoja palvelualustojen ylläpitäjät eivät kuitenkaan yksilöi, joten tiedot ovat ainoastaan tilastotietona nähtävissämme. Kirjautuneiden ja seuraajiksi rekisteröityneiden käyttäjien osalta saamme kanavien palvelualustojen ylläpitäjiltä tietoomme rekisteröidyn nimen, julkisen profiilikuvan sekä muut käyttäjän julkisesti näkyväksi määritetyt tiedot. Käytännössä siis samat asiat, jotka näkyvät kaikille palvelualustojen muillekin käyttäjille.  

Tietosuojavastaava

Työttömyyskassa Aarian tietosuojavastaavana toimii Arto Pirinen. Häneen saat yhteyden sähköpostitse: tietosuojavastaava@aariakassa.fi.  

Työttömyyskassa Aarian tietosuojaseloste

Tarkempia tietoja tietosuoja-asioista voit lukea tietosuojaselosteestamme (pdf).

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

  • Jäsenmaksu vain 7 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!