Ajankohtaista

09.06.2021

Väliaikaiset lakimuutokset saavat jatkoa 30.9.2021 asti

Eduskunta on hyväksynyt lakimuutokset, joiden myötä työttömyysturvan suojaosan korotus, liikkuvuusavustuksen ehtojen kevennys sekä yrittäjien oikeus työmarkkinatukeen yritystoiminnan ajalta saavat jatkoa syyskuun loppuun asti.  

Suojaosa 500 euroa kuukaudessa

Lakimuutoksen myötä suojaosa on 500 euroa kuukaudessa silloin, kun ansiopäivärahan hakujakso alkaa viimeistään 30.9.2021. Suojaosa on siis 300 euroa 1.10.2021 ja sen jälkeen alkavien hakujaksojen kohdalla. Suojaosalla tarkoitetaan työtulon määrää, jonka voit ansaita ilman, että se vaikuttaa ansiopäivärahasi määrään.

Liikkuvuusavustusta 2 tunnin työmatkan perusteella

Liikkuvuusavustusta voi saada silloin, kun ottaa työttömänä vastaan työn, joka sijaitsee kaukana nykyisestä asuinpaikasta. Lakimuutoksen myötä liikkuvuusavustusta voi saada kokoaikatyöhön yli kahden tunnin työmatkan perusteella silloin, kun työsuhde alkaa viimeistään 30.9.2021. Työmatkaedellytys kokoaikatyöhön on normaalisti kolme tuntia. Jos työsuhde alkaa 1.10.2021, työmatkaedellytys olisi jälleen kolme tuntia. Osa-aikatyön kohdalla työmatkaedellytys on ollut kaksi tuntia jo aiemmin. Lue lisää liikkuvuusavustuksesta verkkosivuiltamme: Liikkuvuusavustus Lisätietoa yrittäjien oikeudesta työmarkkinatukeen: Yrittäjän väliaikainen työttömyysturva (Kela)

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa työttömyysturvasta ja Aarian palveluista.