Vuorottelukorvauksen hakeminen

Hae vuorottelukorvausta työttömyyskassasta kirjallisesti erillisellä hakemuksella. Huomioithan, että ennen vuorottelukorvauksen hakemista sinun on tehtävä vuorotteluvapaasta sopimus työnantajasi kanssa. Lisäksi vuorotteluvapaasta täytyy ilmoittaa TE-toimistoon. Lue lisää kohdasta Vuorotteluvapaasta sopiminen.  

Miten haen vuorottelukorvausta?

Löydät vuorottelukorvauksen hakemuslomakkeen kohdasta Lomakkeet. Voit lähettää hakemuksen ja liitteet sähköisessä asiointipalvelussamme eAsioinnissa. Vaihtoehtoisesti voit postittaa hakemuksen liitteineen työttömyyskassalle. Täytä vuorottelukorvaushakemus ja lähetä se työttömyyskassalle sitten, kun vuorotteluvapaasi on alkamassa. Vuorottelukorvausta haetaan yhdellä hakemuksella koko vuorotteluvapaan ajalle. Aloitamme hakemuksesi käsittelyn vuorotteluvapaasi alkaessa. Otamme silloin sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisäselvityksiä. Saat päätöksen vuorottelukorvauksestasi ensimmäisen maksun yhteydessä. Haethan vuorottelukorvausta viimeistään 3 kuukauden kuluessa vuorotteluvapaasi alkamisesta, jotta hakemuksesi ei myöhästy. Jos tilanteessasi tapahtuu muutoksia vuorotteluvapaan aikana, ilmoitathan niistä viipymättä työttömyyskassalle. Vuorottelukorvausta maksetaan jälkikäteen kalenterikuukaudelta kerrallaan. Löydät maksupäivät kohdasta Vuorottelukorvauksen maksupäivät.  

Vuorottelukorvaushakemuksen liitteet

Liitä vuorottelukorvaushakemukseen:
 • Vuorottelusopimus
 • Palkkatodistus vuorotteluvapaatasi edeltävältä 52 viikolta, siten että todistuksessa on täydet palkanmaksukaudet. Palkkatodistuksessa on oltava lopulliset palkkatietosi, koska emme voi tehdä päätöstä vuorottelukorvauksestasi arviopalkkatodistuksen perusteella. Palkkatodistukseen tulee merkitä:
  • lomarahat, lomakorvaukset ja mahdolliset tulospalkkiot sekä vuorotteluvapaan ajalta maksettavat luontoisetuudet.
  • palkattomat poissaolot ja osapalkalliset ajanjaksot sekä niiden syyt vuorotteluvapaatasi edeltävältä 13 kuukaudelta. Jos sinulla ei ole ollut palkattomia poissaoloja, se on merkittävä palkkatodistukseen.
 • Verokortti. Voit tilata OmaVero-palvelusta etuutta varten laaditun muutosverokortin. Verokortin voi lähettää OmaVero-palvelusta suoraan sähköisesti työttömyyskassaan. Lisätietoa löydät kohdasta Verotus.
Muut mahdolliset liitteet:
 • Todistukset kaikista palkoista tai muista työtuloista, joita saat vuorotteluvapaan aikana.
 • Viimeksi vahvistettu verotuspäätös, jos olet sivutoiminen yrittäjä tai jos sinulla on maa- tai metsätila.
 • Luotettavat selvitykset niistä työ- tai virkasuhteistasi ja rinnasteisista ajanjaksoista, jotka puuttuvat Eläketurvakeskuksen työeläkeotteesta ja joita ilman työhistoriaedellytys ei täyty.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

 • Jäsenmaksu vain 7 euroa kuukaudessa.
 • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
 • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
 • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!