Liikkuvuusavustuksen kesto

Työsuhteesi kesto määrittää sen, kuinka pitkältä ajalta voit saada liikkuvuusavustusta. Liikkuvuusavustusta maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa seuraavasti:
  • Työsuhteen kesto vähintään 2 kuukautta: liikkuvuusavustuksen kesto 30 päivää, eli 22–24 maksettavaa päivää
  • Työsuhteen kesto vähintään 3 kuukautta: liikkuvuusavustuksen kesto 45 päivää, eli 33–35 maksettavaa päivää
  • Työsuhteen kesto vähintään 4 kuukautta: liikkuvuusavustuksen kesto 60 päivää, eli 44–45 maksettavaa päivää
Esimerkki: Aloitat työn 1.8.2022, ja työ kestää 14.10.2021 asti eli noin 2,5 kuukautta. Liikkuvuusavustuksen kesto on tällöin 30 päivää (1.–30.8.2022) . Liikkuvuusavustusta maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa, joten voit saada liikkuvuusavustusta 22 päivältä. Jos aloitat osa-aikaisen työn, liikkuvuusavustusta voidaan maksaa vain toteutuneilta työpäiviltä enintään viideltä päivältä viikossa. Liikkuvuusavustuksen kesto ei pitene, vaikka työsuhde olisi osa-aikainen, tai liikkuvuusavustuksen maksaminen keskeytyisi jonkin esteen vuoksi. Liikkuvuusavustuksen kesto määritellään ensimmäisen työsopimuksen tietojen perusteella. Mahdolliset jatkosopimukset eivät siis pidennä liikkuvuusavustuksen kestoa. Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa enintään työsuhteen tai työhön liittyvän koulutuksen päättymiseen asti. Jos eroat liikkuvuusavustuksen perusteena olevasta työstä tai aiheutat itse työn päättymisen, ennen kuin työ on kestänyt yli kaksi kuukautta, sinulla ei ole oikeutta liikkuvuusavustukseen. Tällaisessa tilanteessa joudumme perimään takaisin työn alusta alkaen maksetut liikkuvuusavustukset.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

  • Jäsenmaksu vain 6,5 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!