Verotus

Ansiopäiväraha, vuorottelukorvaus ja liikkuvuusavustus ovat veronalaisia tuloja, joista työttömyyskassa toimittaa ennakonpidätyksen Verohallinnolle. Ennakonpidätyksen suuruus riippuu verokortistasi. Jos olet ollut jäsenemme kuluneen vuoden alusta alkaen, saamme vuoden alussa voimaan tulleet palkkaverokorttisi tiedot automaattisesti Verohallinnolta. Tällöin sinun ei tarvitse lähettää meille verokorttiasi. Kun käytämme palkkaverokortin tietoja, ennakonpidätys etuudesta on kuitenkin aina vähintään 25 %. Voit halutessasi tilata Verohallinnolta muutosverokortin, joka on määrätty etuutta varten. Kun saamme tällaisen muutosverokortin, toimitamme ennakonpidätyksen siihen merkityllä prosentilla. Huomioithan, että emme voi käyttää merityötuloverokorttia. Vaikka vuoden 2023 verokortti on voimassa vain 31.12.2023 asti, käytämme sitä vielä tammikuussa 2024. Jos vuosituloraja ylittyy joulukuussa, käytämme lisäprosenttia vain joulukuun puolella maksettavissa etuuksissa. Tammikuussa tuloraja nollaantuu ja toimitamme ennakonpidätyksen tammikuussa maksettavasta etuudesta jälleen vuoden 2023 perusprosentin mukaan.  

Miten saan muutosverokortin?

Voit tilata muutosverokortin verotoimistosta tai OmaVero-palvelussa. Kun ilmoitat etuuden maksajaksi Työttömyyskassa Aarian, tiedot päivittyvät järjestelmäämme automaattisesti 1–2 arkipäivän kuluessa. Käytämme muutosverokortin tietoja siitä päivästä alkaen, kun tiedot saapuvat meille. OmaVero-palvelu tekee sinulle etuusverokortin, kun ilmoitat verokorttia tilatessasi, kuinka paljon saat etuutta. Löydät etuutesi määrän työttömyyskassan antamasta päätöksestä tai maksuilmoituksesta. Jos et vielä ole saanut päätöstä etuudesta, voit arvioida tulevan etuuden määrää päivärahalaskurilla.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

  • Jäsenmaksu vain 6,5 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!