Työskentely ja palkka vuorotteluvapaan aikana

Työskentely ja palkanmaksu vuorotteluvapaan aikana voivat vaikuttaa vuorottelukorvauksen määrään. Ilmoitathan työttömyyskassalle viipymättä, jos teet työtä vuorotteluvapaan aikana. Jos mahdollista, ilmoita työstä jo etukäteen, jotta maksettua vuorottelukorvausta ei tarvitse periä takaisin. Huomioithan, että vuorotteluvapaa kuluu normaalisti työskentelysi aikana, vaikka vuorottelukorvausta ei maksettaisi.  

Oma työnantaja

Jos työskentelet vuorotteluvapaan aikana työnantajalle, jonka palveluksesta olet vuorotteluvapaalla, työpäiviltä ei makseta vuorottelukorvausta. Tehtyjen työtuntien määrällä ei ole merkitystä, vaan vuorottelukorvaus jätetään maksamatta kaikilta työpäiviltä. Vuorottelukorvausta maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa. Jos olet työssä omalla työnantajallasi kaksi päivää, vuorottelukorvaus maksetaan kyseiseltä viikolta enintään kolmelta päivältä, vaikka olisit tehnyt työn viikonloppuna. Vuorottelukorvausta ei voida maksaa samalta ajalta, jolta saat työnantajaltasi vuosilomapalkkaa tai muuta korvausta, jota vastaan saat vapaata. Vuorottelukorvauksestasi ei vähennetä palkkoja ja muita korvauksia, jotka olet ansainnut ennen vuorotteluvapaatasi, vaikka ne maksettaisiin vuorotteluvapaasi aikana. Tällaisia korvauksia ovat esimerkiksi tulospalkkiot, bonukset, iltalisät ja ylityökorvaukset. Myöskään lomaraha ei vaikuta vuorottelukorvaukseen, vaikka se maksettaisiin vuorotteluvapaan aikana. Lisäksi luontoisetuja, joiden maksaminen jatkuu vuorotteluvapaasi aikana, ei vähennetä vuorottelukorvauksestasi.  

Muu työnantaja

Jos työskentelet jollain muulla työnantajalla osa-aikaisesti tai alle kaksi viikkoa, vuorottelukorvaus maksetaan soviteltuna. Tällöin voit saada vuorottelukorvausta myös työpäiviltä, mutta kaikki palkkatulot ja korvaukset vähentävät vuorottelukorvausta. Vähennys tehdään samalla tavalla kuin soviteltua ansiopäivärahaa maksettaessa. Vuorottelukorvausta maksettaessa ei kuitenkaan oteta huomioon työtulojen suojaosaa. Löydät lisätietoa työtulojen sovittelusta kohdasta Mikä on soviteltu ansiopäiväraha. Jos olet kokoaikaisesti työssä jollain muulla työnantajalla yli kaksi viikkoa, vuorottelukorvausta ei makseta työn ajalta.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.

  • Jäsenmaksu vain 6,5 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!