Kysymyksiä jäsenyydestä

Olen opiskelija, voinko liittyä kassaanne?

Kassaamme on mahdollista liittyä, jos on työsuhteessa oleva palkansaaja. Palkattomalla vapaalla ollessasi (esim. opintovapaalla) et voi liittyä. Jos opintojen ohella käyt töissä ja saat palkkaa, ei opiskelu ole este kassaamme liittymiselle.  

Minulla on toiminimi tai olen osakkaana puolisoni yrityksessä. Voinko liittyä kassaanne?

Jos työskentelet pääasiallisesti muulla työnantajalla palkansaajana, ei toiminimi tai osakkuus puolisosi yrityksessä ole esteenä kassan jäsenyydelle. Jos jäät työttömäksi tai haet lomautuksen takia päivärahaa, TE-toimisto tutkii, onko kyseessä sivutoiminen vai päätoiminen yrittäjyys ja antaa siitä kassalle kassaa sitovan lausunnon. Sivutoiminen yritystoiminta ei ole esteenä päivärahan saamiselle, mutta yritystoiminnasta saadut tulot vaikuttavat päivärahaan. Huomioithan, että päätoiminen yritystoiminta ja esimerkiksi päätoiminen opiskelu estävät ansiopäivärahan maksamisen.  

Kuulun liittoon, minne minun täytyy maksaa jäsenmaksuni?

Jos olet kassamme jäsen ammattiliiton kautta, ota yhteys omaan ammattiliittoosi jäsenmaksuasioissa. Kassan jäsenmaksu yleensä sisältyy ammattiliiton jäsenmaksuun. Yksilöjäsenillemme, jotka eivät kuulu ammattiliittoon vaan ainoastaan työttömyyskassaan, lähetämme laskun työttömyyskassan jäsenmaksusta kerran vuodessa.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.
  • Jäsenmaksu vain 7 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!
Aaria