Vuorotteluvapaan ennenaikainen päättyminen tai keskeytyminen

Voit sopia vuorotteluvapaan ennenaikaisesta päättymisestä työnantajasi kanssa. Tällöin vuorotteluvapaasi päättyy kokonaan eikä sinulle enää makseta vuorottelukorvausta. Jos palaat tilapäisesti töihin työnantajalle, jonka palveluksesta olet vuorotteluvapaalla, työpäiviltä ei makseta vuorottelukorvausta. Tällöin vuorotteluvapaa kuitenkin kuluu normaalisti työn aikana. Vuorotteluvapaa voi päättyä ennenaikaisesti suoraan lain nojalla, jos sinulla on oikeus saada sairausvakuutuslain mukaista äitiys-, erityisäitiys-, isyys- tai vanhempainrahaa tai kun sinulle myönnetään vapaata raskauden, synnytyksen tai lapsen hoidon vuoksi. Näissä tilanteissa vuorotteluvapaa päättyy automaattisesti riippumatta siitä, mitä olet työnantajasi kanssa sopinut. Jos edellä mainittu oikeus tai vapaa kestää enintään 18 päivää, vuorotteluvapaasi keskeytyy eikä sinulle makseta vuorottelukorvausta keskeytyksen ajalta. Vuorotteluvapaasi jatkuu keskeytyksen jälkeen alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.  

Jos vuorotteluvapaa kestää alle 100 päivää

Vuorotteluvapaan ehdot eivät toteudu, jos vuorotteluvapaasi kesto jää alle 100 päivään ennenaikaisen päättymisen vuoksi. Tällöin joudumme perimään sinulta takaisin vuorottelukorvauksen, joka sinulle on maksettu.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.
  • Jäsenmaksu vain 7 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!
Aaria