Kysymyksiä vuorottelukorvauksesta

Minua on kehotettu tarkistamaan työhistoria työttömyyskassasta jo ennen vuorottelukorvaushakemuksen lähettämistä. Miksi?

Jos olet ollut yhdenjaksoisesti tai muutamassa työsuhteessa työssä niin, että vaadittava työhistoria selkeästi täyttyy, sinun ei tarvitse erikseen tarkastuttaa työhistoriaasi työttömyyskassassa ennen vuorottelukorvaushakemuksen lähettämistä. Jos työhistoriasi koostuu esimerkiksi kymmenistä määräaikaisista jaksoista ja lisäksi siihen tulisi laskea työssäoloajaksi rinnastettavaa aikaa (esimerkiksi työsuhteiden ulkopuolella ollutta äitiysraha- tai varusmies- tai siviilipalvelusaikaa), voit silloin kääntyä työttömyyskassan puoleen työhistoriaedellytyksesi tarkistamiseksi etukäteen. Työhistoriasi tarkistetaan joka tapauksessa hakemuksesi käsittelyn yhteydessä.  

Milloin on hyvä aika lähettää hakemus?

Voit lähettää vuorottelukorvaushakemuksen silloin, kun vuorotteluvapaa on alkamassa ja olet saanut hakemukseen liitettävän palkkatodistuksen. Vuorottelukorvaus maksetaan takautuvasti ja päätös vuorottelukorvauksesta annetaan vasta sitten, kun ensimmäinen maksujakso on käsitelty. Näin ollen on tarkoituksenmukaista lähettää vuorottelukorvaushakemus työttömyyskassalle aikaisintaan vuorotteluvapaan alkamista edeltävänä kuukautena. Lähetä kuitenkin hakemus kolmen kuukauden kuluessa vuorotteluvapaan alkamispäivästä lukien, jotta se ei myöhästyisi.

Liity jäseneksi

Jäsenyys on vakuutus työttömyyden varalle. Palvelemme jäseniämme työttömyysturva-asioissa asiantuntevasti, ystävällisesti ja nopeasti.
  • Jäsenmaksu vain 7 euroa kuukaudessa.
  • Meille voit liittyä ammattialasta riippumatta.
  • Liiton kautta turvaa myös työsuhdeasioihin.
  • Turvaa tulevaisuutesi. Olemme täällä sinua varten!
Aaria